Ce înseamnă mentenanță web?

Orice afacere trebuie să se bucure de un website care funcționează optim, însă crearea unui site reprezintă doar unul dintre aspectele importante. Pe lângă aceasta, mentenanța web este crucială. De aceea, mentenanța site-ului ar trebui să te preocupe dacă te preocupă buna funcționare a afacerii tale! Intreținându-ți site-ul, vei putea fi sigur de faptul că afacerea ta, blogul sau prezența ta online va prospera fără a fi supus/ă nici unui risc.

Îți dorești ca oricine îți vizitează site-ul să beneficieze de o interacțiune pozitivă cu produsul sau serviciul pe care îl oferi. De aceea un serviciu de mentenanță Web este imperios necesar. În acest fel, utilizatorii se vor bucura în orice moment de cea mai bună experiență posibilă cu brandul tău.

Ce reprezintă mentenanța web?

Mentenanța site-ului se ocupă cu buna stare de funcționare și cu asigurarea performanței site-ului tău. Este crucial ca site-ul să fie menținut în condiții optime de funcționare, astfel încât vizitatorii să petreacă cât mai mult timp pe site-ul tău și să convertească (să cumpere produsul sau serviciul oferit de tine).

Cu alte cuvinte, mentenanța web presupune o serie de proceduri menite să asigure funcționarea optimă a afacerii tale online:

  • Realizarea unor copii (backup) a site-ului tău
  • Verificări de securitate menite să asigure integritatea site-ului tău
  • Monitorizarea continuă a uptime-ului (timpului în care site-ul tău este online) pentru a știi dacă acesta devine inactiv din vreun motiv
  • Actualizări periodice menite să aducă platforma WordPress, Temele și Modulele la zi, pentru a nu te supune niciunui risc cauzat de vreo breșă sau virus.

Ce oferă WP Maintainly?

Backup-ul este parte din Soluția completă de Mentenanță WordPress ofertiă de WP Maintainly. Presupune realizarea unor copii de siguranță a site-ului tău. În acest fel, în situația în care va fi nevoie de o restaurare a site-ului, totul se poate face cu doar câteva click-uri de către un tehnician de-al nostru și durează doar câteva minute.

Pachetele oferă și un plus de securitate prin prisma faptului că site-urile sunt scanate continuu, iar dacă apare vreo problema, un tehnician va fi notificat și va lua toate măsurile necesare. Astfel încât afacerea ta să nu aibă de suferit.

Monitorizarea website-ului intră și ea în partea de mentenanță și presupune ca un serviciu WP Maintainly să verifice continuu dacă site-ul tău este online. Dacă se întâmplă ca acesta să cadă (să devină offline) un tehnician de-al nostru este notificat și va face toate demersurile necesare pentr a-l restaura imediat. Pentru orice întrerupere posibilă, specialiștii noștri primesc notificări instant și astfel pot interveni în cel mai scurt timp.

Nu în ultimul rând, actualizările periodice fac parte din pachetele PRO și BUSINESS de mentenanță web. Platforma WordPress este actualizată periodic, același lucru fiind valabil și pentru Temele și Modulele pe care le folosești pe site-ul tău. În acest fel, nu vei fi expus la vulnerabilități, iar site-ul tău are garanția funcționării optime.

De ce este important un serviciu de administrare site?

Dacă deții un site pentru afacerea ta și ai ajuns aici, probabil te-ai lovit deja de update-uri WordPress, update-uri teme sau plugin-uri, erori, viruși sau diferite disfuncționalități apărute din senin. Atunci când prospecții ajung pe site-ul tău din motoarele de căutare, din social media sau din publicitatea plătită, site-ul trebuie să le prezinte imediat ofertele și beneficiile pe care le oferă compania ta. Menținerea interesului este crucială și cu siguranță nu îți dorești să pierzi acest interes având un site care nu funcționează corespunzător.

Fără o întreținere corectă a site-ului tău, te supui riscurilor menționate mai sus și, astfel, riscului de a pierde bani. Dacă nu îți dorești ca site-ul tău să aibă probleme sau să funcționeze lent și prin urmare să nu mai convertească potențialii clienți, ai nevoie de un serviciu de mentenanță web.

Ce servicii de mentenanță WordPress poți alege?

WP Maintainly îți oferă serviciile de administrare site de care ai nevoie, astfel încât să nu te mai concentrezi pe aspectul mentenanței și să te gândești mai mult la afacerea ta.

Mentenanță Basic

Dacă ai un site mic sau un blog, această opțiune este cea mai bună pentru tine pentru că vei avea parte de un backup zilnic, o monitorizare a performanței, securității și a uptime-ului. De asemenea, vei primi și un raport săptămânal cu tot ce ține de modul în care rulează site-ul tău, cu evenimentele petrecute în perioada anterioară și cu modificările / update-urile realizate de noi.

Mentenanță Pro

Acest tip de mentenanță este cel mai popular printre clienții noștri. Acesta presupune backup la 12 ore, monitorizarea performanței, a securității și uptime-ului site-ului tău. Pe lângă pachetul Basic, acesta include și actualizarea platformei WordPress, a Plugin-urilor și a Temelor. Securizarea site-ului dacă este nevoie și 15 minute de modificări pe lună (care pot fi utilizate așa cum îți dorești tu, pentru a modifica orice pe site). De asemenea, primești un raport săptămânal cu starea site-ului tău, cu acțiunile întreprinse de noi și cu modificările realizate.

Mentenanță Business

Acest pachet este dedicat magazinelor online sau site-urilor mari. Backup-ul va fi realizat o dată la 6 ore. Vei avea acces la toate beneficiile prezentate anterior, iar pe lângă acestea vei mai avea parte și de Suport Tehnic prioritar, precum și de monitorizare SEO pe o listă de cuvinte cheie alese de tine.

*Dacă dorești backup-uri mai dese sau mai multe resurse de orice fel, există posibilitatea creării unui pachet personalizat.

Ce trebuie să mai știi despre aceste servicii mentenanță WordPress?

Optând pentru unul dintre pachetele noastre, WP Maintainly preia toate responsabilitatea site-ului tău și te scapă de griji. Te vei putea concentra pe creșterea vânzărilor și scalarea afacerii și vei da dovadă de profesionalism. Clienții WP Maintainly au avut parte de o creștere medie de 7% a vânzărilor după achiziționarea unui pachet de Mentenanță Web! Vezi pachetele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *